dierenarts Anna Lokeren

Diensten

Hier zie je meer over wat we kunnen doen voor je huis- en gezelschapsdieren. Je kan ook een afspraak maken door op onderstaande knop te drukken.

Diensten

Consultaties

Consultaties doen we zoveel mogelijk op afspraak. Jouw huisdier behandelen we liefst in een rustige omgeving.

Daarom is het best dat ze alleen zijn in onze dierenartspraktijk. Als ze met meerdere samen in de wachtzaal moeten zitten, is dit immers bijzonder stresserend voor je huisdier. Die extra stress is ook niet gunstig voor het daarop volgend onderzoek bij de dierenarts.

Dus tracht steeds een afspraak te maken. Bovendien kunnen we je op deze manier een betere en vlottere service geven, zonder lange wachttijden.

Mocht er echter onverwachts iets ernstigs aan de hand zijn, bel ons dan zeker onmiddellijk op. Ook buiten de openingsuren en in het weekend is onze dierenartspraktijk telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. En als we je niet persoonlijk verder kunnen helpen dan zullen we je doorverwijzen naar de dierenarts van wacht.

Onderzoeken en controles

Heb je een nieuwe pup of kitten? Dan is het aan te raden om een afspraak te maken. We controleren of de nodige inentingen zijn gegeven en of het paspoort in orde is. We controleren of jouw gezelschapsdier gechipt is.

Als je huisdier ziek is of pijn heeft, dringt een onderzoek zich op. Wij maken graag tijd vrij om jouw huisdier grondig te onderzoeken en mogelijke kwalen op te sporen.

Ook jaarlijkse controles van je huisdier zijn belangrijk en plannen we graag in (zoals bv. vaccinaties, onderzoek gebit, …).

dierenartspraktijk Eekstraat Lokeren

Preventie

preventie

Sinds 2011 is castratie of sterilisatie van kittens en katten verplicht. Hier staan we graag voor in. Ook castratie of sterilisatie van pups en honden behoren tot ons vakgebied.

Daarnaast bieden geven ook advies ter preventie van vlooien- en/of wormenbesmettingen.

Ook voor de “jaarlijkse spuit” kan je bij ons terecht, maar een jaarlijkse vaccinatie is veel meer dan dat! Het is immers het moment voor een jaarlijkse gezondheidscontrole. Deze controle helpt problemen in een vroeg stadium op te sporen waardoor de behandeling ervan meer kans op slagen heeft.

Interne geneeskunde

Wij onderzoeken alle mogelijke inwendige ziekten. Dit zijn ziekten van de organen zoals darmen, lever, blaas, nieren…

Hiervoor zijn bijkomende onderzoeken dikwijls nodig. Bloedonderzoeken, urine- en microscopisch onderzoek behoren tot de mogelijkheden.

microscopisch onderzoek

Radiografie

radiografie

Onze dierenartspraktijk is uitgerust met een radiografietoestel, voor het  nemen van röntgenfoto’s. Dit is voor ons een waardevol hulpmiddel om een dieper inzicht te krijgen in de interne structuren van een dier.

Met behulp van ons radiografietoestel kunnen we botten, gewrichten, organen en weefsels in beeld brengen, wat ons in staat stelt om verschillende aandoeningen en letsels te detecteren en te diagnosticeren.

Denk maar aan botbreuken, opsporen van tumoren, controleren van interne bloedingen of het evalueren van de gezondheid van de organen. Door dit toestel kunnen we een nauwkeurige diagnose stellen en een geschikt behandelplan opstellen 

Chirurgische ingrepen

We gaan eerst jouw huisdier grondig onderzoeken. Pas als het nodig is gaan we over tot operatie.

Onze dierenartspraktijk heeft bovendien eigen narcoseappartuur in huis zodat we jouw huisdier op een veilige manier onder narcose kunnen brengen.

dierenartspraktijk lokeren

Medicatie en verzorgingsproducten

medicatie & verzorgingsproducten

Wij hebben een eigen medicatiestock en bieden verzorgingsproducten aan, zoals ontvlooïngs- en ontwormingsmiddelen, anti-haarbalpasta, kragen, pet shirts, verzorgende zalven, oorreiniger, oogstreepremover, enz.

Dierenvoeding

Bij ons kun je ook voeding bestellen van merken zoals Hill’s, Sanimed, Trovet, Eukanuba, Royal Canin, Specific en andere merken.

Bestellingen kunnen per e-mail worden geplaatst. Vergeet niet de exacte voeding en verpakking (hoeveelheid) te vermelden.

Hondeneten

Maak een afspraak

Kijk wanneer het je past en boek rechtstreeks in mijn agenda.

Scroll naar boven